Bestuur Haven Idee

Voorzitter

We zoeken op dit moment een nieuwe voorzitter. Een enthousiaste Havenaar, met relevant netwerk, die zich dienstbaar naar de organisatie wil opstellen.  Ervaring met fondsenwerving is zeker een pré. Van de voorzitter wordt verwacht ook meer naar buiten te treden, o.a. in het gesprek met gemeente en andere partijen rond HavenHart en Havenidee.

Secretaris

Melissa woont het grootste deel van haar leven al in Almere en noemt zichzelf eveneens een echte Almeerder. Zij is werkzaam als coördinator bij Poppodium de Meester en is tevens verantwoordelijk voor talentontwikkeling en (muziek)educatie. Momenteel volgt zij de Master Kunsteducatie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Eerder studeerde zij studeerde af aan de Hogeschool van Utrecht in de richting van Culturele en Maatschappelijke Vorming met als specialisatie Muziek Marketing- en Management. Naast werkzaamheden bij het poppodium, produceert zij verschillende (culturele) evenementen en projecten, alles om Almere een stukje leuker, leefbaarder en mooier te maken. Dit is dan ook haar drijfveer om bij Havenidee de functie van secretaris te bekleden. Zij hoopt dat er door middel van dit fonds de sociale cohesie in Almere Haven wordt versterkt en er veel mooie ideeën gerealiseerd worden die hieraan bijdragen.

Penningmeester

Michiel is vanaf zijn 15e werkzaam in het administratieve veld. Na zijn opleiding heeft hij de eerste 30 jaar in loondienst doorgebracht bij diverse bedrijven. Vanaf 2000 is Michiel zelfstandig ondernemer, van welke stap hij nog dagelijks geniet.

Op 2 januari 1986 kreeg De Beer en zijn gezin de sleutel van hun nieuwe woning aan de Oevergriend. In de tussentijd raakte ons rijkvoorziene Haven allerlei privileges kwijt aan Stad, vaak terecht maar meestal ook erg jammer. Haven bleef Haven gelukkig, met haar buurtjes, de samenhorig- en gezelligheid.

Naast zijn werk is Michiel betrokken geraakt met de Stichting Lumen, spirituele stervensbegeleiding (zeker de moeite waard hier eens op te zoeken) inmiddels niet meer actief en daarna bij Stichting CLIP, cliëntenperspectief GGz, waar hij nu 9 jaar aan verbonden is. Daarnaast verricht hij bestuurlijke werkzaamheden voor diverse stichtingen waaronder Zingen voor je Leven in Almere, voor en door mensen geconfronteerd met de ziekte kanker en hun familie; Avanti, diversiteitsplatform Almere; ABRI samen met minder validen zoeken naar maatschappelijke inclusie op alle fronten en Stichting Fondsenwerving De Witte Olifant, t.b.v. kunst en activiteitencentrum De Witte Olifant.

Met Havenidee gunt Michiel de Beer alle bewoners van Haven iets van hun droom voor de gemeenschap waar te kunnen maken. Hem werd gevraagd in het bestuur plaats te willen nemen als penningmeester en dat vindt hij zeker een eer. Hoewel hij er niet meer woont, is Haven voor hem nog altijd het veilige baken. Het gaf de geborgenheid van een dorp maar ook de stedelijke uitdagingen waar we onze wegen in moesten zoeken en ons sociaal maatschappelijk tot op wereldniveau konden ontwikkelen.

Het bestuur is te bereiken via bestuur@haven-idee.nl