Buurtfeest Oevergriend (bijdrage van Havenidee)

Mijn budget:
500
Wanneer wil je dit laten plaatsvinden?:
23-09-2023
Ik ben op zoek naar, of kan hulp gebruiken met:
Geen

Het werd een bijzondere burendag in deze ‘gezelligste straat van Almere’. Havenidee leverde met name bijdrage aan de organisatie van een aantal goed geslaagde workshops.

================================================================================

Wij willen het 40-jarig bestaan van ons wijkje vieren. Dit is een gezellige wijkje van hout-skelet-bouw huizen ontworpen door Abe Bonnema (Oevergriend 87 -126). Ieder jaar houden we een kleinschalig buurtfeest in september: een BBQ waarbij het merendeel van de buurtbewoners aansluit. Toen ons wijkje 25-jaar bestond is het buurtfeest groter gevierd, mede dankzij steun van de gemeente. Dit jaar, voor het 40-jarig bestaan van onze wijk, willen we wederom een groter opgezet feest organiseren. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe mensen in onze wijk komen wonen. Door een gezellige middag en avond voor de buurt te organiseren, hopen we nieuwe bewoners te betrekken, de banden tussen de generaties aan te halen en de samenhorigheid in de wijk te versterken.
Wij willen ons buurtfeest voor iedereen herkenbaar op de nationale burendag 23 september organiseren. In de middag zullen we beginnen met activiteiten voor jong en oud: oud-Hollandsche spellen, een tafeltennis toernooi een workshop, een bingo, jeu de boules en een wijnproeverij. Daarnaast creëren we in de middag ook ruimte voor de energie-werkgroep van onze wijk om hun plannen te presenteren. Deze energiewerkgroep is bezig met mogelijkheden verkennen voor verduurzaming van de houten huizen in onze wijk.

Aan het begin van de avond gaan we verder met de BBQ) We willen een podium bouwen voor muziek gedurende de avond. Tijdens de borrel houden we een karaoke voor de kinderen en de volwassenen die durven. Daarna hebben we een muzikaal programma van bandjes. Meerdere van onze buurtbewoners zitten in een bandje en willen optreden tijdens ons buurtfeest. Een andere buurtbewoner wil de latere avond optreden als DJ.

Deel dit idee
en help het uitkomen!

Op een andere manier helpen?
Neem contact met ons op!

 

Stuur een e-mail