Buurt betrekken bij kunstwerk De Krokodil

Hoeveel budget heb je nodig?:
4350,--
Wanneer wil je dit laten plaatsvinden?:
26-08-2023
Ik ben op zoek naar, of kan hulp gebruiken met:
inzet van de kunstenares, medewerking van De Alliantie

Je kent ze vast wel, de oude hofjes in Amsterdam, Haarlem of Leiden. Ze zien er ook na honderden jaren nog steeds aantrekkelijk uit. Mensen wonen er graag. Niet alleen doordat hofjes er mooi uit zien, maar ook omdat wonen in een hofje uitnodigt om ongedwongen naar elkaar om te zien. In een hofje heb je je eigen huis, maar je woont ook een beetje met elkaar. Dat zit in de opzet van een hofje ingebakken. Voordeuren kijken op elkaar uit en je deelt een gemeenschappelijke binnentuin. Soms heb je een eigen voortuintje of een balkon, maar je zult in hofjes nooit schuttingen of hoge hagen vinden. In een hofje voel je je veilig.

Je kent de meeste bewoners, omdat het je buren zijn of omdat je hen hebt leren kennen in de hofkamer. In Wooncoöp De BinnenHaven wordt wonen in een hofje op een moderne wijze leven gegeven. De woningen zijn nieuw, goed geïsoleerd, duurzaam, ruim en met veel daglicht. Daarnaast is wat de oude hofjes aantrekkelijk maakt in het nieuwe hofje vormgegeven: ook in De BinnenHaven deel je een gemeenschappelijke binnentuin, kijken voordeuren op elkaar uit en is het gemakkelijk contact te maken met buurtgenoten. Je woont natuurlijk helemaal in je eigen huis, maar als je wilt is de buurt dichtbij.

Dit staat in het plan wat de BinnenHaven wil realiseren in het StadswerfPark, afgelopen september 2022 heeft de Gemeenteraad unaniem besloten om opdracht te geven voor het ontwikkelplan. Er is nog veel te doen voordat daar mensen wonen, maar nu al zijn de leden van De BinnenHaven iedere maand actief met het schoonmaken van het terrein rond de SpeelHaven en de wijken bij het StadswerfPark. Hier staat ook het kunstwerk De Krokodil. We hebben overleg gehad met De Alliantie, Gemeente Almere en de kunstenares om het kunstwerk op te knappen, zodat De BinnenHaven dan buurtparticipatie bijeenkomsten kan organiseren bij het kunstwerk. Ook gaan we dan samen met de kunstenares het onderhoud van het kunstwerk en de planten verzorgen. Een deel van de werkzaamheden, het herstellen van de bankjes en het planten en onderhouden, wordt door de leden van De BinnenHaven uitgevoerd zodat hierdoor de kosten beperkt blijven.

Deel dit idee
en help het uitkomen!

Op een andere manier helpen?
Neem contact met ons op!

 

Stuur een e-mail