Maak de kudde weer compleet!

Hoeveel budget heb je nodig?:
€ 2750,=
Wanneer wil je dit laten plaatsvinden?:
15-06-2024
Ik ben op zoek naar, of kan hulp gebruiken met:
Havenaren die met ons 'de kudde' weer compleet willen maken.

De Schaperie bestaat dit jaar 10 jaar en dat vieren we graag met jou! 15 Juni houden wij Openstal en het thema is: “Maak de kudde weer compleet”
Hiermee wordt zowel de samenkomst van alle fijne mensen, als het voortbestaan van ons burgerinitiatief bedoeld.
De Openstal is van 13.00 tot 16.00 uur en staat bol van de activiteiten; er zijn verschillende (wol) kramen, er wordt een film vertoond, voor de kleintjes wordt er een mooi verhaal voorgelezen en je kan natuurlijk bij de schapen kijken. Om 14.00 uur komen er Alpenhoornblazers en aansluitend zal er een grote Crowdfundveiling zijn.

Met alle opbrengsten uit verkoop (kramen en veiling) hopen wij oa de kudde weer compleet te maken door nieuwe dieren aan te kunnen schaffen.

Wat doet De Schaperie eigenlijk? Wij ontvangen al 10 jaar belangeloos mensen die wel even afleiding kunnen gebruiken of de rugzak even af willen doen. Behalve dat onze schapen daar een mooie therapeutisch rol in vervullen leveren zij ook altijd de grootste bijdrage in de onkosten. Door de verkoop van de wol en lammeren zijn wij grotendeels financieel zelfstandig.

Waarom gaan we dan nu Crowdfunden?
Het afgelopen najaar brak het blauwtongvirus uit. Een heftige en verdrietige tijd; 80 % van onze dieren werd enorm ziek en binnen een maand waren we al de helft van onze geliefde kudde kwijt aan dit virus. Ook de ram heeft het niet gered, dus van het jaar geen lammeren. Behalve investeren in nieuwe dieren, staat ook nog is de wolf voor de deur waardoor de schapen nu beschermt moeten worden met een wolf-werende hoge omheining.

Ondanks deze tegenslag willen we toch door, het project is te mooi om er mee te stoppen!!
We hopen samen met de mensen om ons heen de kudde weer compleet te krijgen.

Ook van Havenidee hopen we op een bijdrage, in eerste instantie voor de wolfwering.

Deel dit idee
en help het uitkomen!

Op een andere manier helpen?
Neem contact met ons op!

 

Stuur een e-mail