Een terugblik naar:

De Maak Wat Van Je Dorp-dag!

ZONDAG 30 OKTOBER 2022, 14:00 – 17:00 uur
Locatie: Corrosia

Het evenement

De eerste editie van de Maak Wat Van Je Dorp-dag zit erop, en wat hebben we het leuk gehad!

Vol gezonde spanning begon de dag en druppelden de Havenaren binnen in Corrosia. De dag stond natuurlijk vooral in het teken van de grote ideeën; ideeën met grotere impact en een gevraagde bijdrage van meer dan €5.000,-. Onze idee-presenteerders stonden in de startblokken om hun idee met het volste enthousiasme te vertellen aan de Havenaren die op hun ideeën konden stemmen. Na veel intense gesprekken konden Havenaren stemmen door muntjes in de spaarpot van hun favoriete idee of ideeën te doen.

Daarnaast hebben veel Havenaren zich vermaakt bij de bingo, waar leuke cadeau’s uit Haven te winnen waren. De cadeau’s voor de bingo zijn beschikbaar gesteld door Vossie’s Kindermode, De Kaasmakerij, Mooi4Mij, Lady Colors, Chocolaterie Knusz, de Oranjerie, Hali Baroque, Da Luca en Happy Crafts. Bedankt voor de leuke cadeau’s!

Ook op de Havenmarkt werd volop gekletst en kennis gemaakt. Almere Haven is rijk aan mooie initiatieven en maatschappelijke organisaties die elk op hun eigen manier bijdragen om nog meer van ons dorp te maken.

Naast deze activiteiten was er ruimte voor Havenaren om hun creativiteit kwijt te kunnen. Aan de brainstorm tafel werden ideeën bedacht en halve ideeën bij andere ideeën gelegd. Daarbij kon inspiratie worden opgedaan bij de expositie van reeds uitgevoerde kleine en medium ideeën. En ook bij de kinderen was er aan creativiteit geen gebrek. In volste concentratie werden de mooiste tekeningen gemaakt en vervolgens opgehangen aan de kleurplaten waslijn. Aan het einde van de dag mochten de winnaars hun cadeautjes in ontvangst nemen, omdat zij het beste idee hadden getekend. Met mooie schmink op hun gezicht mochten wij een foto maken van deze trotse winnaars.

Nadat er gestemd was op de ideeën door meer dan 120 Havenaren mochten Irma van Zijl en Evelien Wielzen hun prijs in ontvangst nemen! Zij mogen komend jaar hun ideeën voor Haven gaan uitvoeren.

Irma gaat met haar idee “Haven Art” een licht en vrolijk kunstwerk realiseren in fietstunnel de Oldepoort. Irma vertelt: “Mijn wens is om de fietstunnel ‘de Oldepoort’, tussen de Wierden en de Hoven, op te vrolijken en veiliger te maken. Professionele graffiti-kunstenaar Kasper Jongejan gaat samen met jongeren uit de buurt een eigen street-art stempel zetten, waarmee meer betrokkenheid en eigenaarschap in de eigen buurt wordt gecreëerd.”

Evelien is gefocust op het organiseren van een feest. En niet zomaar een feest. Honderdzestig jaar geleden is de slavernij in Suriname afgeschaft. De geschiedenis van het slavernijverleden in Suriname wil Evelien onder de aandacht brengen bij de Havenaren. Dit wordt gedaan op een feestelijke manier, om een serieus probleem op een positieve manier aandacht te geven. Evelien wil dit echt samen organiseren, jong en oud, iedereen die mee wil doen is welkom. Door samen een evenement te organiseren gelooft zij dat we echt voor meer verbinding kunnen zorgen.We vieren aankomende zomer 160 jaar Keti Koti in Almere Haven met eten, muziek, een kledingshow en nog veel meer!

De dames moesten het opnemen tegen Chris van der Paardt die budget had aangevraagd voor het aanschaffen van een ruw terrein maaier voor Voedselbos Park Uithof en Loek Kaizer die een nieuwe belevingstuin met blote voetenpad wilde openen. Ook de ideeën van Chris en Loek konden rekenen op de nodige steun van Havenaren en Havenidee blijft met hen in gesprek over mogelijkheden.

Bij een borrel en een hapje werd door de bezoekers nog uitgebreid worden nagepraat over alles wat de dag te bieden had. Er ontstond volop verbinding.

Wil jij meer foto’s zien? Die zijn hier te zien en te downloaden! 

Goed idee?
Doe er dan iets mee!

Mijn idee aanmelden

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

We bespreken in de nieuwsbrieven aankomende evenementen
en inspireren je met ideeën die Havenaren al eerder hebben gerealiseerd.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Volg ons op onze socials!

Instagram
Facebook